©2013 | HT87 - Hauge Thorning

Tour de Thorning 2018 - Pressemeddelse

Pressemeddelse af Erik Sørensen, September 2018

Tager man et tour-udvalg og supplerer med 10 omgangstællere, trafikfolk og 7 indtastere – krydrer dem med 77 aktive deltagere og knap 500 forskellige sponsorer – så har man opskriften på en succes.

Det var sensommer, når det er bedst i Danmark. Søndag stod arrangører og deltagere i Tour de Thorning op til blå himmel og minimal vind. Optimale forhold, når håndboldklubben HT87 for 23. gang skød starten i gang på 1½ times cykelsponsorløb. 

Starten og samlingspunktet for de mange tilskuere, som fulgte hele løbet, var igen pladsen foran og lokaler hos Erhvervshuset Midtjylland. Inden start summede pladsen af forventningsfulde deltagere i alle aldre. Hvor mange omgange kan vi mon nå? Hvem tror du, der har cyklet flest sponsorkroner hjem – og hvem tror du der løber med hovedgevinsten i form af en lækker mountainbikecykel til en vejledende pris af 14.999 kr.

Deltagere og tilskuere måtte vente lidt ekstra inden spændingen blev udløst ca. 12.50 i den varme middagssol. Forinden havde glade vindere af lodtrækningspræmierne været på podiet, og i baggrunden blev der serveret pølser, vand og hjemmebagt kage til de udmattede og varme deltagere.

Første kåring var af de hurtigste cyklister i hver aldersgruppe. Tilskuerne havde især med spænding fulgt kampen om førstepræmien i den ældste gruppe. Her fulgtes 5 herrer ad på alle 13 omgange, men i løbet af den sidste halve kilometer blev tingene sat på plads af Morten Bundgaard Pedersen. I aldersgruppen 0-11 år var der også tæt opløb, og her blev det Christian Nørgaard, som løb med præmien med 9 omgange. Hos de 12-15 årige var Peter Døssing suveræn og kørte som den eneste 10 omgange. Til slut løb Helle Ardahl endnu engang med præmien som den hurtigste kvinde – også med 10 omgange.

Herefter var det tid til at udløse spændingen om førstepræmien på tværs af alle aldersgrupper. Her blev der ingen tvivl, da Andreas Papsø blev kåret som vinder med et fantomresultat på 48.146 kr. indkørte sponsorkroner. Det var en stolt Andreas – og ikke mindst hans familie, som står bag dette resultat – som kunne tage den nye cykel nærmere i øjesyn.

I gruppen 0-11 år havde løbet også to højdespringere beløbsmæssigt. Nummer 1 blev Alexander Hagensen med hele 18.117 indkørte kroner, og på 2. pladsen kom Christian Nørgaard med 15.831 kr. Tredjepladsen gik til Marius Sejdelin Schrøder med hele 5.702 kr. Det var en meget skrap trio i denne aldersgruppe.

I gruppen 12-15 år blev pladserne fordelt med en 1. præmie til Sune Würtz – 2.842 kr, 2. præmien til Christian Just Madsen – 2.704 kr og 3. præmien gik til Bertram Poulsen – 1.780 kr.

I den ældste aldersgruppe fra 16-99 år var der et tæt opgør mellem de fire forreste. Jakob Philipsen kunne tage førstepræmien og dermed læderstolen til en værdi af 3.999 kr. med hjem til Frederiks. Jacob kørte 9.887 kr. ind. På 2. pladsen kom Helle Ardahl – 8.575 kr og bare 40 kr. efter med 8.535 kr. kom 23. års jubilaren Agner Sejdelin Christensen. Anders Andersen nappede 4. pladsen med 8.016 kr.

Den samlede opgørelse over deltagere, antal omgange og masser af billeder fra dagen vil i løbet af de næste uger blive tilgængelige på klubbens hjemmeside – www.ht87.dk. Tour-udvalget samles om tre uger til en evaluering, hvor blikket allerede nu er rettet frem mod næste års arrangement søndag den 1. september 2019. 

 

Feltet klar bag startportalen  
Starten er gået til Tour de Thorning 2018 med 77 detagere  
 Feltet samlet efter 1. omgang inden løbet gives frit    
Forplejning klargøres til deltagerne  
De 4 hurtigste – Helle Ardahl, Morten Bundgaard Pedersen, Peter Døssing og Christian Nørgaard  
Andreas Papsø – stolt og fortjent vinder af mountainbikecyklen  
Vindere 0-11 år – Alexander Hagensen, Christian Nørgaard og Marius Sejdelin Schrøder  
Vindere 12-15 år – Sune Würtz, Christian Just Madsen og Bertram Poulsen  
Vindere 16-99 år – Jacob Philipsen, Helle Ardahl, Agner Sejdelin Christensen og Anders Andersen