©2013 | HT87 - Hauge Thorning

Sol over jubilæums ”Touren”

 

Pressemeddelse af Erik Sørensen, September 2015

Cykelsponsorløbet Tour de Thorning hentede 144.000 kr. hjem til håndboldklubben i den 20. udgave af arrangementet. 94 glade deltagere sikrede dette flotte resultat i både med- og modvind, hvor vejrguderne sikrede arrangørerne solskin til den samlede afslutning uden for Erhvervshuset Midtjylland .

Det blev et herligt jubilæumsløb. Gamle kendinge og initiativtagere fra løbets start i 1996 havde pumpet cyklen for at deltage sammen med rigtig mange af de alleryngste at klubbens medlemmer sammen med deres forældre. Den yngste aldersgruppe fra 0-11 havde således rekordstort antal deltagere på 31 dejlige unger, der trampede løs omgang efter omgang. Yngste deltager tog endda turen rundt på en gåcykel uden pedaler, mens storbroderen nappede runderne med påmonterede støttehjul. 

Inden start sørgede Mie Augustesen og Veronica Kristiansen fra FCM’s ligadamer for at sætte ekstra spot på løbet ved deres tilstedeværelse og autograf skrivning. Herefter sprang de frisk på et par lånte cykler og tog den første omgang ved siden af borgmester Steen Vindum og byrådskollegerne Hans J. Hørning og Lars Faarup.

Fra anden rundes start overtog alle de nuværende og tidligere håndboldspillere og deres støtter herefter billedet. Nogle kørte stærkt og andre tog det mere roligt. De havde lavet deres forarbejde under sponsortegningen op til løbet. Det viste resultatet, som alle tålmodigt ventede på, selv om de mange sponsoraftaler gav indtasterne ekstraarbejde. Det var bl.a. årsagen til, at arrangørerne udmeldte et samlet beløb på 116.000 kr., som efter beløbet blev korrigeret til ikke mindre end 144.000 kr. Denne glædelige fejl havde heldigvis kun betydning for totalen, men ikke indvirkning på fordeling af præmierne og de personlige indkørte beløb.

I anledning af jubilæet var der tilføjet en ekstrapræmie i alle tre aldersgrupper. På podiet stod en lækker cykel fra Hansens Motor- og Cykelservice og ventede på topscorerne, der kunne fremvise det højeste indkørte beløb. I aldersgruppen 0-11 år blev William Rasmussen den overordentlige glade vinder af cyklen. Næste aldersgruppe fra 12-15 år blev vundet af Rasmus Andersen, mens Mads Jørgensen igen i år løb med sejren i den ældste gruppe. Det var helt imponerende store beløb, som Mads Jørgensen, Lars Hampen og Agner Christensen cyklede hjem. Alle tre slog tidligere års rekorder.

De hurtigste ryttere i hver årgang blev Emil Papsø Sørensen med 8 omgange, Peter Lyngbak Jensen – 10 omgange, Mathias Clausen – 12 omgange, mens Inger Duch blev hurtigste kvinde med 9 omgange.

Nu ligger der så igen et stort arbejde foran håndboldudvalg og trænere med at få endnu en spændende og lang sæson til at forløbe med glade timer og masser af læring i Thorning Hallen. Økonomisk har de fået et godt afsæt, som helt sikkert smitter af på nogle super arrangementer, der kan fortsætte med at binde håndboldklubben og dens medlemmer sammen i den dejlige blå-hvide HT87 ånd. Det er samtidig meget sikkert, at alle mødes igen den 4. september 2016 til en ny Tour de Thorning.

Den samlede opgørelse over deltagere, antal omgange og masser af billeder fra dagen vil i løbet af de næste uger blive tilgængelige her på siden.